Blog
Finanțe personale
Munca în străinătate

Pragurile salariale din Marea Britanie în funcție de domeniu și profesie

9 Min de citit
Calculator placeholder

Trimite din

Popular

All countries

Rată de schimb

– – –

GBP 1 = NGN 2030.28232

Taxă de transfer

Gratuit – – – 0.99 0.99 USD

Destinatarul primește

Popular

All countries

Please update the currency or receiver details.

Transfers from Türkiye are paused today. But don’t worry, they should be back on the next working day.

You're aiming high! Let’s try a smaller amount for now.

Please update the currency or receiver details.

Let’s try sending to another country instead.

Due to regulations, we can’t send money to this country right now. We’ll keep you posted if things change.

Let’s try sending to another country instead.

The amount is a bit too small for us. Try adding a little more.

Hmm, something’s not right. Try a different amount—or refresh this page.

Ajunge în câteva minute

Pragurile salariale din Marea Britanie în 2025 variază semnificativ în funcție de industrie, nivelul postului și locația geografică. Factori suplimentari care influențează veniturile includ vârsta, nivelul de educație și experiența profesională.

Începând cu aprilie 2025, salariul minim pe economie în Marea Britanie va fi de 12,21 lire sterline pe oră, conform celor mai recente reglementări guvernamentale.

Conform statisticilor recente, salariul în Marea Britanie a înregistrat o creștere semnificativă. Salariul minim în Anglia, în general, a crescut cu 6,9% față de anul precedent, ajungând la o medie anuală de 37.430 de lire sterline pentru angajații cu normă întreagă.

Dacă ne uităm la distribuția geografică, pragurile salariale sunt semnificativ mai mari în Londra, unde venitul mediu anual este de 49.455 de lire sterline. În contrast, regiunea de nord-est are printre cele mai mici salarii, cu o medie anuală de 29.508 lire sterline.

În acest articol vei afla despre cum în anul 2025, salariile în Anglia continuă să fie influențate de multiple variabile economice și regionale.

Știm că mutarea într-o altă țară înseamnă multe eforturi. 

Înseamnă curajul de a pleca și de a fi departe de cei dragi.

Și tocmai de aceea, te ajută să știi că banii tăi sunt în siguranță. Transferă bani simplu, rapid și fără comisioane bancare exagerate în România și nu numai.

Pragurile salariale pentru Restaurante și Hoteluri

Conform platformei britanice de joburi Talent.com, salariul mediu pentru un angajat dintr-un restaurant în Marea Britanie este de aproximativ £27.899 pe an, echivalentul a £14.31 pe oră. Pozițiile entry-level încep de la £24.000 pe an, în timp ce lucrătorii cu experiență pot câștiga până la £40.000 pe an.​

În industria hotelieră, conform Biroului Național de Statistică din Marea Britanie, salariul mediu brut pentru un recepționer era de £20.068 în 2022, iar pentru un manager de hotel £31.113. Se estimează că, până în 2025, aceste salarii vor crește cu aproximativ 5%, ajungând la £21.071 pentru recepționeri și £32.669 pentru managerii de hotel.

Pragurile salariale pentru Saloane de înfrumusețare

În industria de înfrumusețare, salariul mediu pentru un hair stilist este de £24.197 pe an. Pozițiile entry-level încep de la £16.000, iar profesioniștii cu experiență pot câștiga până la £36.000.

Pentru cosmeticieni, salariul mediu anual este de £22.593. Aceste sume pot varia semnificativ în funcție de angajator și locație.

La TransferGo, îți oferim garanția că banii tăi ajung rapid și în   siguranță la cei dragi. Și îți mai oferim ceva. Respectul pentru lupta ta pentru că știm cât Valorezi pentru România! Descarcă-ți aplicația TransferGo și alătură-te celor peste 3,5 milioane de utilizatori din întreaga lume!

Pragurile salariale pentru Retail

Salariul mediu pentru un asociat de vânzări în magazin este de £10.00 pe oră la nivel national, conform Indeed, o medie bazată pe patru zeci și trei de mii de salarii raportate. Și în acest domeniu veniturile pot fi foarte diferite în funcție de companie și de oraș. În lanțurile mari de branduri de haine de lux salariul unui Fashion Assistant în centrul Londrei poate fi de 29.000 de lire sterline annual, plus bonus procentaj din vânzări.

Pragurile salariale pentru Security

În cazul celor care lucrează ca Security guard, venitul mediu național este de aproximativ £23.400 pe an sau £12 pe oră. Conform Talent.com, care a analizat aproape două mii de salarii, pozițiile entry level încep de la £21.450 pe an, iar cei cu experiență câștigă £28.357.

Funcțiile cel mai bine plătite din UK

Conform Biroului Național de Statistică, în 2025, funcțiile cel mai bine plătite din Marea Britanie continuă să fie dominate de pozițiile de conducere și de cele din industrii specializate.

Directorii executivi și înalți oficiali ocupă primul loc, având un salariu mediu anual de £82.500, reflectând responsabilitățile mari și nivelul de expertiză necesar pentru a conduce organizații de top. Urmează directorii de marketing, vânzări și publicitate, care câștigă în medie £79.800 pe an, datorită impactului direct pe care îl au asupra creșterii afacerilor.

În sectorul transporturilor, piloții de aeronave și controlorii de trafic aerian beneficiază de salarii ridicate, cu o medie de £65.000 pe an, fiind un domeniu care necesită ani de pregătire și o mare responsabilitate.

Tehnologia continuă să fie un domeniu profitabil, cu directorii IT având un salariu mediu de £51.200 pe an, în timp ce medicii generaliști, esențiali pentru sistemul de sănătate, câștigă în jur de £46.800 pe an.

De asemenea, pozițiile de conducere în comunicare și relații publice sunt bine remunerate, directorii de PR și comunicare având un salariu mediu de £68.900 pe an. Profesorii din sistemul de învățământ secundar câștigă aproximativ £41.722 pe an, iar jurnaliștii și reporterii au un venit mediu anual de £36.122.

În sectorul siguranței publice, sergenții din poliție sunt plătiți cu £46.500 pe an, în timp ce ofițerii din sistemul penitenciar au un salariu mediu anual de £32.500.

National Living Wage în 2025

​Începând cu 1 aprilie 2025, National Living Wage (Salariul Minim pe Economie) pentru angajații cu vârsta de 21 de ani și peste va crește la £12.21 pe oră, reprezentând o creștere de £0.77 față de anul precedent, ceea ce echivalează cu o majorare de 6,7%. ​

Pentru angajații cu vârste între 18 și 20 de ani, National Minimum Wage va crește la £10.00 pe oră, înregistrând o creștere de £1.40, adică 16,3%.

De asemenea, pentru angajații cu vârste între 16 și 17 ani, precum și pentru ucenici, salariul minim va fi de £7.55 pe oră, ceea ce reprezintă o creștere de £1.15 sau 18,0%. ​

Aceste modificări reflectă angajamentul guvernului de a îmbunătăți condițiile salariale pentru lucrătorii cu venituri mici, ținând cont de costul vieții și de tendințele inflaționiste preconizate până în martie 2026.

Diferențe salariale cauzate de vârstă, industrie și sector

Diferențele între pachetele salariale acordate femeilor și cele acordate bărbaților depinde de mai mulți factori, printre care vârsta, industria, dar și dacă sectorul este public sau privat, menționează House of Commons Library/UK Parliament.

Vârsta – Există o mică diferență în salariul mediu pe oră pentru angajații cu normă întreagă, bărbați și femei, cu vârsta între 20 și 30 de ani. Apare însă un decalaj substanțial în rândul celor cu vârsta de 40 și peste. Această diferență se instalează gradual în anii după ce părinții au primul copil.

Industrie – Diferența de salarizare este cea mai mare în industria financiară și de asigurări și cea mai mică în industria de cazare și servicii alimentare.

Sectorul public și privat – Pentru lucrătorii cu normă întreagă, diferența de salarizare este puțin mai mică în sectorul public decât în ​​sectorul privat.

Raportarea diferențelor de remunerare între femei și bărbați

​Începând cu 2017/2018, angajatorii din sectorul public și privat din Marea Britanie, având 250 sau mai mulți angajați, au fost obligați să raporteze anual datele privind diferența de remunerare între femei și bărbați în cadrul organizațiilor lor. Aceste date sunt transmise guvernului și ulterior publicate pentru transparență.​

Conform unui studiu recent realizat de University College London, femeile din generația millennial, aflate la începutul anilor 30, câștigă cu 9% mai puțin pe oră decât bărbații în aceleași funcții și cu niveluri similare de educație. Pentru mamele tinere, acest decalaj salarial crește la 16%, în timp ce salariile bărbaților nu sunt afectate de paternitate. ​

De asemenea, un raport recent indică faptul că Marea Britanie a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu în ceea ce privește egalitatea de gen la locul de muncă, ocupând acum locul 18 în indicele Women in Work realizat de PwC. Această scădere se datorează îmbunătățirilor lente ale veniturilor femeilor comparativ cu bărbații, creșterii șomajului în rândul femeilor și participării reduse a acestora pe piața muncii.

Aceste statistici subliniază faptul că, deși s-au făcut progrese în reducerea diferenței de remunerare între femei și bărbați, există încă provocări semnificative în atingerea egalității salariale în Marea Britanie.

La final, dacă ți-a prins bine articolul și ai aflat ceva folositor din el,

dă-l mai departe printr-un share pe Facebook și WhatsApp,

sau orice alt mijloc de social media pe care-l folosești.

Despre autor

TransferGo Team

TransferGo is here to make your life easier. Whether you’re paying bills, supporting family, helping businesses or dealing with emergencies—we want you to be able to make fast, low-cost money transfers safely and securely. We want to make a tangible difference to your lives, reward your hard work, and help every one of you become more prosperous. How? By making global money transfers as simple as sending a text.

Invită-ți prietenii la TransferGo, câștigă 20£