Pașaportul și buletinul german – cum se pot obține?
Ai primit cetățenia germană? În primul rând, felicitări! Pentru a beneficia de toate drepturile și avantajele legale ale noului tău statut, îți recomandăm să soliciți un pașaport german (deutscher Reisepass). Acest pașaport îți este necesar pentru a călători în majoritatea țărilor din afara Uniunii Europene. Mai mult, dacă nu ai buletinul german, vei avea nevoie expres de acest document, întrucât legea impune tuturor cetățenilor germani să aibă o formă validă de identificare.
Cum soliciți un pașaport german
Pentru a solicita pașaportul german, poți face o programare la oficiul cetățenilor (Bürgeramt) din localitatea în care ești înregistrat. Trebuie să te prezinți personal la această întâlnire. Este bine să faci programarea online sau telefonic, și să ai cu tine o serie de documente.
Știm că mutarea într-o altă țară înseamnă multe eforturi. Înseamnă curajul de a pleca și de a fi departe de cei dragi. Și tocmai de aceea, te ajută să știi că banii tăi sunt în siguranță. Ai nevoie să transferi bani simplu, rapid și fără comisioane bancare exagerate în România și nu numai.
Documentele necesare pentru obținerea pașaportului german (deutscher Reisepass)
- O fotografie recentă care îndeplinește cerințele stricte privind fotografia pașaportului german
- Documente de identitate și care îți atestă cetățenia germană (pașaportul actual sau o carte de identitate actuală sau expirată și/sau certificatul de naturalizare germană).
La întâlnire, ți se vor lua amprente degetele arătătoare stânga și dreapta, pentru a fi stocate în cip-ul special din pașaport. Taxa emiterii pașaportului german este de 81 de euro.
Cum soliciți buletinul german
Cererea pentru obținerea cărții de identitate germană poate fi depusă doar personal la Ambasada sau Consulatul General responsabil pentru statul tău de origine, în urma unei programări online. Cărțile de identitate sunt tipărite la biroul federal de tipărire din Berlin.
Validitatea cărții de identitate germane este de 6 ani pentru solicitanții cu vârsta sub 24 de ani, și de 10 ani pentru solicitanții peste această vârstă vârstă. Cei care au împlinit deja 16 ani, pot solicita buletinul german fără aprobarea părinților sau tutorilor. Costul emiterii buletinului este de 28.80 euro.
Documente necesare pentru a obținere buletinul german (Personalausweis):
- Formularul de cerere completat
- Două fotografii biometrice recente identice din pașaport
- Certificatul tău de naștere
- Dovada statutului civil
- Pașaportul sau buletinul anterior
- Certificatul german de naturalizare
- Dacă este cazul, certificatul de doctorat german, dacă dorești ca diploma de doctor să fie înscrisă în pașaport
Nu ești obligat să renunți la domiciliul și la buletinul românesc dacă devii cetățean german. Dacă dorești să îți păstrezi domiciliul în România după primirea cetățeniei germane, va trebui să alegi rezidența ta fiscală prin înregistrarea la oficiul de evidența populației (Einwohmermeldeamt) în momentul stabilirii în Germania și implicit radierea (Abmeldung) în momentul reîntoarcerii în țara de origine.
La TransferGo, îți oferim garanția că banii tăi ajung rapid și în siguranță la cei dragi. Și îți mai oferim ceva. Respectul pentru lupta ta pentru că știm cât valorezi pentru România! Descarcă-ți aplicația TransferGo și alătură-te celor peste 3,5 milioane de utilizatori din întreaga lume care trimit bani celor dragi!
Vrei să afli cum să obții cetățenie germană? Ți-am pregătit toate detaliile, click aici!
La final, dacă ți-a prins bine articolul și ai aflat ceva folositor din el, dă-l mai departe printr-un share pe Facebook și WhatsApp, sau orice alt mijloc de social media pe care-l folosești.
Spor la bani de la noi de la TransferGo!