De ce urmărirea cheltuielilor este esențială pentru prosperitatea ta
Mereu există cheltuieli. Știm că bugetul casei reprezintă fundamentul planificării financiare personale. După cum spune vechea zicală, „nu poți gestiona ceea ce nu măsori”, prea mulți oameni își stabilesc un buget fără să urmărească efectiv unde li se duc banii. Însă, un buget poate funcționa numai dacă știi în orice moment cât cheltui în raport cu cât câștigi.
O parte din scopul creării unui buget al casei este acela de a fi stăpân pe finanțele tale, de a controla unde se duc banii și de a te asigura că ai suficient pentru a economisi. Și chiar dacă îți planifici cheltuielile lunare, în mod inevitabil vor exista cheltuieli care nu fac parte din plan. De aceea, ar trebui să urmărești fiecare bănuț pe care îl cheltui în fiecare lună. Citește cu încredere mai departe pentru a afla cum să faci acest lucru cel mai eficient!
Aici la TransferGo vrem să îți facem viața departe de casă cât mai ușoară. Nu doar prin costurile noastre de transfer, care sunt printre cele mai mici pe care le poți avea atunci când vrei să faci un transfer de bani online și prin siguranța pe care ți-o oferim, dar și prin toate aceste informații pe care le pregătim pentru tine.
Stabilește-ți obiective de economisire și de cheltuire
Atunci când se creează un buget al gospodăriei, trebuie să se înceapă cu veniturile. Câți bani duci acasă în fiecare lună? Dacă ai surse de venit previzibile, atunci ar trebui să ai o sumă de bani fixă în fiecare lună cu care să începi.
Mai apoi, trebuie să adaugi cheltuielile. Cea mai bună metodă este să-ți împarți cheltuielile pe categorii, iar apoi să enumeri costurile lunare din fiecare categorie.
Știm că mutarea într-o altă țară înseamnă multe eforturi. Înseamnă curajul de a pleca și de a fi departe de cei dragi. Și tocmai de aceea, te ajută să știi că banii tăi sunt în siguranță. Ai nevoie să transferi bani simplu, rapid și fără comisioane bancare exagerate în România și nu numai.
De exemplu, îți poți împărți cheltuielile așa:
- Cheltuieli fixe – Acestea includ chiria sau rata la casă, ratele la mașină, ratele la credite de nevoi personale și factura la cablu sau Netflix.
- Cheltuieli variabile – Acestea includ alimentele, benzina sau motorina, întreținerea, curentul electric și gazele, și factura de telefon.
- Cheltuieli neplanificate – Acestea includ cheltuielile la doctori, reparațiile mașinii sau în casă, și activitățile de distracție neplanificate.
Nu cheltui mai mult decât câștigi
Prima ta preocupare ar trebui să fie să te asiguri că nu cheltui mai mult decât câștigi. Dacă nu reușești să-ți ții evidența cheltuielilor, facturile neașteptate pot genera un minus la sfârșitul lunii.
Încearcă să-ți urmărești toate cheltuielile pentru o perioadă de câteva luni pentru a obține o medie a cheltuielilor tale lunare. Apoi, dacă observi că faci cheltuieli exagerate, redu unele dintre costurile variabile, cum ar fi alimentele și distracțiile.
La TransferGo, îți oferim garanția că banii tăi ajung rapid și în siguranță la cei dragi. Și îți mai oferim ceva. Respectul pentru lupta ta pentru că știm cât Valorezi pentru România!
Stabilește-ți obiective atât pe termen scurt, cât și pe termen lung
O parte a unei bune planificări financiare constă în stabilirea de obiective financiare. Pe măsură ce îți stabilești bugetul, ar trebui să incluzi economiile ca parte a planului tău de venituri și cheltuieli.
Setează-ți un plan de economisire cu obiective atât pe termen scurt, cât și pe termen lung:
- Obiective pe termen scurt – Ar putea fi economisirea pentru plata avansului pentru o mașină nouă, pentru electrocasnice noi sau pentru o vacanță.
- Obiective pe termen lung – Ar fi economisirea pentru a cumpăra o casă, plata facultății copiilor sau planurile de pensionare.
Ca parte a planului tău financiar, ar trebui, de asemenea, să ai un fond de urgență pus deoparte care să-ți permită să trăiești timp de trei – șase luni dacă îți pierzi locul de muncă sau ești în imposibilitatea de a lucra.
O abordare este să folosiți regula 50/30/20 – 50% din venitul dumneavoastră pentru necesități, 30% pentru dorințe și 20% pentru economii. Există și alte strategii, cum ar fi „plătește-te mai întâi pe tine”, adică acordă prioritate economiilor înainte de a plăti pentru orice altceva.
Descarcă-ți aplicația TransferGo și alătură-te celor peste 3,5 milioane de utilizatori din întreaga lume!
La final, dacă ți-a prins bine articolul și ai aflat ceva folositor din el, dă-l mai departe printr-un share pe Facebook și WhatsApp, sau orice alt mijloc de social media pe care-l folosești.
Spor la bani de la noi de la TransferGo!