De ce nu poți economisi bani: 8 lucruri care îți mănâncă banii (part II)
Ai simțit vreodată că, oricât de mult te-ai strădui, nu reușești să economisești bani? Simți că, de fiecare dată când încerci să faci un pas înainte în viața ta financiară, te lovești de o cheltuială neașteptată care te face să faci doi pași înapoi?
Majoritatea oamenilor au trecut prin asta la un moment dat. Așa că, cel puțin, nu ești singurul. Dar acest lucru nu înseamnă că ar trebui să accepți pur și simplu.
Citește cu încredere mai departe! În acest articol, vom identifica încă patru dintre cele mai frecvente motive pentru care nu reușești să economisești bani și cum le poți învinge.
Aici la TransferGo vrem să îți facem viața departe de casă cât mai ușoară. Nu doar prin costurile noastre de transfer, care sunt printre cele mai mici pe care le poți avea atunci când transferi bani online și prin siguranța pe care ți-o oferim, dar și prin toate aceste informații pe care le pregătim pentru tine.
5. Ai datorii la mașină
La fel ca și datoriile la cardul de credit, dacă plătești rate lunare la mașină, limitezi puternic suma de bani pe care o poți economisi.
Gândește-te la asta, dacă plătești 300 de euro pe lună pentru plata unei mașini, sacrifici 3.600 de euro pe an în economii. Aceasta este o sumă semnificativă de bani.
Ai putea merge în două sau trei vacanțe foarte frumoase în fiecare an cu această sumă de bani. Sau, ai putea să pui acei bani într-un fond de urgență și să previi astfel unele dintre acele cheltuieli neprevăzute. Ai putea chiar să contribui la un fond de pensie cu acești bani și să-i vezi cum ajung să se multiplice în următoarele două decenii.
Ratele la mașini fac dificilă economisirea banilor. Așadar, dacă vrei să economisești bani, ar trebui să-ți termini de plătit mașina sau chiar să te gândești să o vinzi. Un set frumos de roți nu merită să-ți sacrifici securitatea financiară.
6. Confunzi dorințele cu nevoile
Dorințele și nevoile sunt lucruri foarte diferite. Iar dacă se pare că nu reușești să economisești niciun ban, atunci s-ar putea să le încurci pe cele două. Și, ca să fim sinceri, uneori, diferența poate fi foarte fină.
De exemplu, a construi și a vinde mobilă personalizată poate fi o afacere secundară. Iar pentru a construi mobilă, trebuie să deții câteva únelte de bază, esențiale. Cu toate acestea, se poate trece ușor granița dintre dorință și nevoie și folosi afacerea ca o scuză pentru a cumpăra aproape orice unealtă pe care o dorim – chiar și atunci când avem tot echipamentul necesar.
Ne putem convinge că avem nevoie de fiecare unealtă nouă, pentru că ne ajută să facem și să economisim mai mulți bani. S-ar putea totuși ca fiecare ban pe care îl câștigăm să se ducă doar pentru următoarea unealtă.
Ceea ce avem nevoie este să ne dăm seama și să nu mai cheltuim toți banii.
Știm că mutarea într-o altă țară înseamnă multe eforturi.
Înseamnă curajul de a pleca și de a fi departe de cei dragi.
Și tocmai de aceea, te ajută să știi că banii tăi sunt în siguranță.
Ai nevoie să transferi bani simplu, rapid și fără comisioane bancare exagerate în România și nu numai.
7. Plătești o chirie prea mare
Ca regulă generală, ar trebui să dai doar 25% până la 30% din venitul tău net pe chirie în fiecare lună. Așadar, dacă chiria este mai mare decât atât și nu reușești să strângi bani, atunci ar trebui să iei în considerare să găsești un loc nou de închiriat.
Aici intervine și confuzia dintre dorințe și nevoi. De exemplu, nu ai nevoie de blaturi de lemn în apartament dacă te va costa 100 de euro în plus pe lună. La fel, n-ai nevoie de garaj dacă acesta îți crește chiria cu 85 de euro.
Există multe îmbunătățiri și facilități pe care este bine să le ai atunci când închiriezi, dar dacă acestea vin cu prețul contului tău de economii, nu merită.
La TransferGo, îți oferim garanția că banii tăi ajung rapid și în siguranță la cei dragi.
Și îți mai oferim ceva. Respectul pentru lupta ta pentru că știm cât Valorezi pentru România!
Descarcă-ți aplicația TransferGo și alătură-te celor peste 3,5 milioane de utilizatori din întreaga lume!
8. Mănânci prea des în oraș
Dacă te întrebi unde se duc banii tăi în fiecare lună și de ce nu poți pune deoparte nimic anume, atunci e posibil să iei prea des masa în oraș.
Mesele în oraș sunt gustoase, plăcute și ușor de realizat, dar, dacă nu ești atent, pot fi o lovitură serioasă pentru economiile tale.
Citește și articolul de aici pentru primele patru dintre cele mai frecvente motive pentru care nu reușești să economisești bani.
La final, dacă ți-a prins bine articolul și ai aflat ceva folositor din el, dă-l mai departe printr-un share pe Facebook și WhatsApp, sau orice alt mijloc de social media pe care-l folosești.
Spor la bani de la noi de la TransferGo!