Buget 101: Unde ar trebui să-ți cheltui banii în fiecare lună? (partea II)
Dacă ai venituri și cheltuieli, atunci ai deja o oarecare formă de buget. Un buget nu trebuie să fie o foaie de calcul complexă sau un program de calculator pentru ținut evidența cheltuielilor. Când plătești facturile în fiecare lună, te uiți la câți bani ai în cont și la câți bani ai nevoie pentru a plăti ceea ce datorezi – un buget simplu.
Cu toate acestea, simpla urmărire a banilor care intră și ies nu te va ajuta să-ți atingi obiectivele financiare. Pentru aceasta, este nevoie de planificare financiară, inclusiv de obținerea controlului asupra bugetului tău lunar.
Crearea unui buget al gospodăriei este singura modalitate de a obține o imagine exactă a finanțelor de zi cu zi. Este baza esențială pentru orice plan financiar. Citește cu încredere mai departe pentru a afla cum!
Aici la TransferGo vrem să îți facem viața departe de casă cât mai ușoară. Nu doar prin costurile noastre de transfer, care sunt printre cele mai mici pe care le poți avea atunci când transferi bani online și prin siguranța pe care ți-o oferim, dar și prin toate aceste informații pe care le pregătim pentru tine.
Punerea la treabă a bugetului personal
Atunci când scazi totalul cheltuielilor din venitul tău lunar, ar trebui să-ți rămână bani. Dacă însă constați că ți-au rămas puțini bani sau deloc, atunci este clar că faci cheltuieli excesive. Acesta este momentul în care bugetul tău devine extrem de util! Te poți folosi de buget pentru a-ți corecta obiceiurile de cheltuire, astfel încât să obții mai mulți bani de pus deoparte sau pentru acoperit alte nevoi.
Reducerea cheltuielilor lunare celor mai mari
Cel mai bine este să îți concentrezi atenția asupra cheltuielilor lunare cele mai mari. Acestea sunt locuința, mâncarea și transportul. În primul rând, vezi dacă există metode de a reduce aceste cheltuieli mari. De exemplu, ți-ai putea reduce chiria sau refinanța creditul ipotecar astfel încât să reduci costurile totale cu locuința? Te-ar costa mai puțin să mergi cu transportul în comun decât să mergi cu mașina la serviciu? Ai putea fi mai eficient în ceea ce privește cumpărăturile de mâncare?
Eliminarea a tot ce poate fi eliminat
Totodată, caută în buget articole pe care le poți elimina. De exemplu, poți reduce numărul de canale premium care sunt incluse în serviciul de cablu? La fel, ai abonamente sau alte servicii de care nu ai nevoie, dar care-ți sunt debitate lunar din cont? Dar acel abonament la sală pe care nu îl folosești niciodată?
Creșterea veniturilor
Pe lângă economisire, poți încerca să câștigi mai mulți bani. Din ce în ce mai mulți oameni își iau joburi secundare sau pornesc activități diverse pentru a face mai mulți bani în plus, fie că e vorba de ceva munca online de acasă, sau de a fi șofer pentru Uber sau Bolt. De asemenea, ai putea vedea dacă poți obține o mărire de salariu, sau chiar, de ce nu, dacă poți găsi un loc de muncă mai bine plătit.
Consolidarea datoriilor
Pentru persoanele care se luptă cu datoriile, o strategie obișnuită este consolidarea datoriilor. Cu consolidarea datoriilor, iei toate sau o parte din datoriile restante pe care le ai și le muți într-un alt împrumut care oferă condiții mai bune. Obiectivul este de a reduce cheltuielile financiare legate de datoriile restante prin găsirea unor modalități de a împrumuta la o rată a dobânzii mai mică și prin restructurarea plăților lunare pentru a le face mai accesibile.
Știm că mutarea într-o altă țară înseamnă multe eforturi.
Înseamnă curajul de a pleca și de a fi departe de cei dragi.
Și tocmai de aceea, te ajută să știi că banii tăi sunt în siguranță.
Ai nevoie să transferi bani simplu, rapid și fără comisioane bancare exagerate în România și nu numai.
Gestionarea banilor tăi
Odată ce ți-ai stabilit bugetul, poți vedea câți bani poți aloca pentru economii. Cel mai simplu mod de a fi în grafic în ceea ce privește obiectivele de economisire este de a automatiza creditarea conturilor dvs. de economii. De exemplu, se pot folosi transferuri automate de fonduri din contul curent în contul de economii pentru a te asigura că pui bani deoparte în fiecare lună și pentru a integra acest transfer în bugetul tău.
Pentru a te ajuta să-ți gestionezi bugetul, ia în considerare și configurarea plăților automate ale facturilor. Banca ta îți va permite să programezi plățile direct din contul tău, astfel încât să nu întârzii niciodată cu plata unei facturi.
Consilierii financiari de la bancă sunt în măsură să te ajute să configurezi instrumentele potrivite. Caută mai ales să ai protecție împotriva descoperirilor de cont, economii ușor de utilizat, instrumente bancare automate și mobile, și alte servicii care te ajută să îți gestionezi banii.
La TransferGo, îți oferim garanția că banii tăi ajung rapid și în siguranță la cei dragi.
Și îți mai oferim ceva. Respectul pentru lupta ta pentru că știm cât Valorezi pentru România!
Descarcă-ți aplicația TransferGo și alătură-te celor peste 3,5 milioane de utilizatori din întreaga lume!
Dacă îți acorzi timp pentru a elabora un buget casnic cuprinzător, te vei scuti de stres și de nopți nedormite. A învăța cum să faci un buget este primul tău pas pentru a-ți asigura un viitor financiar sigur.
La final, dacă ți-a prins bine articolul și ai aflat ceva folositor din el,
dă-l mai departe printr-un share pe Facebook și WhatsApp,
sau orice alt mijloc de social media pe care-l folosești.
Spor la bani de la noi de la TransferGo!