Buget 101: Unde ar trebui să-ți cheltui banii în fiecare lună? (partea I)
Dacă ai venituri și cheltuieli, atunci ai deja o oarecare formă de buget. Un buget nu trebuie să fie o foaie de calcul complexă sau un program de calculator pentru ținut evidența cheltuielilor. Când plătești facturile în fiecare lună, te uiți la câți bani ai în cont și la câți bani ai nevoie pentru a plăti ceea ce datorezi – un buget simplu.
Cu toate acestea, simpla urmărire a banilor care intră și ies nu te va ajuta să-ți atingi obiectivele financiare. Pentru aceasta, este nevoie de planificare financiară, inclusiv de obținerea controlului asupra bugetului tău lunar.
Crearea unui buget al gospodăriei este singura modalitate de a obține o imagine exactă a finanțelor de zi cu zi. Este baza esențială pentru orice plan financiar. Citește cu încredere mai departe pentru a afla cum!
Aici la TransferGo vrem să îți facem viața departe de casă cât mai ușoară. Nu doar prin costurile noastre de transfer, care sunt printre cele mai mici pe care le poți avea atunci când transferi bani online și prin siguranța pe care ți-o oferim, dar și prin toate aceste informații pe care le pregătim pentru tine.
Crearea unui buget de bază
Bugetarea este importantă din mai multe motive. Existența unui buget ajută la evitarea cheltuielilor excesive. De asemena, ea îți arată unde există cheltuieli inutile, evidențiind inclusiv obiceiurile proaste de cheltuire. În același timp, este cea mai bună modalitate de a-ți planifica economiile pentru nevoile pe termen scurt și lung.
Elaborarea bugetului se reduce la compararea veniturilor cu cheltuielile tale, pentru a determina ce ar trebui să cheltui față de ceea ce cheltui în realitate.
Sursele de venit
Începi prin a enumera toate sursele tale de venit lunar, inclusiv salariul, pensia alimentară sau plățile de pensie, sau orice alte surse de bani.
Este util să îți împarți venitul în categorii, cum ar fi banii pe care te poți baza și banii care ar putea sau nu să-ți intre (cum ar fi banii pe care i-ai împrumutat unui prieten). Banii pe care te poți baza reprezintă venitul tău real în scopul întocmirii bugetului.
Știm că mutarea într-o altă țară înseamnă multe eforturi.
Înseamnă curajul de a pleca și de a fi departe de cei dragi.
Și tocmai de aceea, te ajută să știi că banii tăi sunt în siguranță.
Ai nevoie să transferi bani simplu, rapid și fără comisioane bancare exagerate în România și nu numai.
Destinațiile cheltuielilor
Acum fă o listă cu toate cheltuielile tale. Împarte-le în costuri fixe, cum ar fi plata chiriei sau a ratelor la bancă, a ratelor la mașină și a eventualelor împrumuturi, și cheltuieli variabile, cum ar fi mâncarea, benzina și utilitățile.
Ca parte a cheltuielilor, socotește de câți bani ai nevoie pentru a-ți achita datoriile. De exemplu, dacă ai credite și plătești doar rata minimă în fiecare lună, vei suporta datoria mai mult timp și te va costa mult mai mult în dobânzi. În loc să plătești minimul, stabilește cât de mult dorești să bugetezi pentru a achita datoria la credit. După ce aduni ceea ce ai nevoie pentru cheltuielile tale lunare – mâncare, casă, utilități, plăți de împrumuturi, rambursări de credit și așa mai departe – acesta este netul tău lunar.
La TransferGo, îți oferim garanția că banii tăi ajung rapid și în siguranță la cei dragi.
Și îți mai oferim ceva. Respectul pentru lupta ta pentru că știm cât Valorezi pentru România!
Descarcă-ți aplicația TransferGo și alătură-te celor peste 3,5 milioane de utilizatori din întreaga lume!
Bugetarea economiilor
Asigură-te, de asemenea, că incluzi un plan de economii în bugetul tău. Vrei să aloci suficienți bani pentru a avea un fond de urgență – în mod normal, șase luni de cheltuieli – și vrei să plătești cât mai mult posibil în fondul tău de pensii.
Citește mai departe aici.
La final, dacă ți-a prins bine articolul și ai aflat ceva folositor din el,
dă-l mai departe printr-un share pe Facebook și WhatsApp,
sau orice alt mijloc de social media pe care-l folosești.
Spor la bani de la noi de la TransferGo!