România în materie de start-up-uri în 2016 și 2017
Create din necesitatea existenţei unor soluţii alternative, fiabile şi care să le ofere clienţilor cele mai bune opţiuni raportate la timp, nivel decizional şi gestionare a relaţiilor dintre oameni companiile start-up reprezintă viitorul în afaceri, mai ales luând în considerare.
România nu face nici ea excepţie, deşi, la început, ritmul de dezvoltare al unor astfel de afaceri era mai lent, astăzi, din ce în ce mai multe astfel de companii cucerind piaţa afacerilor din ţara noastră.
2016. Anul în care start-up-urile au cunoscut un avânt deosebit!
Graţie implicării deosebite a profesioniştilor din sectorul tehnic şi de dezvoltare, România a început să conteze la nivel internaţional în materie de start-up-uri, cele mai interesante opţiuni reamarcandu-se pe segmentele de IT, medicină, gadgeturi portabile sau jocuri. Astfel, companiile start-up româneşti au început să fie percepute drept nişte competitori excelenţi pe pieţele din afară, în anumite cazuri detronând acceleratoare importante din Berlin sau Londra.
Anul 2016, după cum am menţionat, reprezintă un punct de cotitură pentru firmele start-up din ţara noastră, dintre acestea remarcându-se câteva companii care, deja, la momentul actual, au cucerit pieţele internaţionale.
- MIRA REHAB – este una dintre strat-up-urile care au transformat recuperarea fizică tradiţională, care era deosebit de rutinată şi bazată pe exerciţii plictisitoare, într-un mod distractiv şi antrenant de motivare a pacienţilor cu ajutorul jocurilor video. Nu doar că acestă formă de recuperare este mult mai rapidă şi mai facilă, dar îi ajută pe pacienţi să fie mai comunicativi şi să fie mult mai optimişti în privinţa şanselor de recuperare.
- DEVICE HUB – este o soluţie inteligentă prin intermediul căreia poţi controla ceea ce se întâmplă în interiorul locuinţei tale, atunci când nu eşti acasă, ci în oraş sau la serviciu. Bazându-se pe un sistem integrat de senzori care monitorizează activitatea dispozitivelor din locuinţă, poţi oricând să reglezi temperatura din camere sau poţi porni maşina de spălat pe un anumit program, de la distanţă.
- JABOO – pentru cei care nu au timp să meargă la sala de antrenament pentru a-şi exersa abilităţile în artele marţiale, acest start-up a venit cu o soluţie simplă şi utilă, prin intermediul căreia, cu ajutorul telefonului mobil, vei fi conectat cu un sensei personal şi îţi vei putea executa, de oriunde ai fi, sesiunile de antrenament.
- KILLHOUSE GAMES – una dintre start-up-urile româneşti din sectorul de gaming a reuşit să obţină un succes remarcabil cu jocul Door Kickers (fondurile pentru realizarea jocului au fost obţinute datorită unei campanii de crowdfunding), iar reuşita, atât la nivel de popularitate, cât şi la nivel financiar a determinat anunţarea lansării continuării acestui joc, precum şi actualizarea tehnologiei pentru implementarea mediilor şi personajelor 3D.
Care sunt start-up-urile care vor fi cap de afiş în anul 2017?
Anul 2017 reprezintă o continuare a ofensivei start-up-urilor româneşti, dar şi la nivel de parteneriat, care îşi propun să revoluţioneze domenii destul de rigide până acum (precum cel financiar) şi să vină cu soluţii super ingenioase şi foarte avantajoase pentru clienţi.
- ENTY – orice inovaţie sau soluţie interesantă în domeniul medicinei reprezintă o opţiune viabilă pentru salvarea de vieţi omeneşti. Acest start-up românesc a reuşit să creeze un dispozitiv care se aplică pe spatele pacientului şi care este capabil să identifice în timp real probleme de echilibru, posturii sau ale urechii interne, astfel încât pacientul să beneficieze de cel mai adecvat tratament.
- SMART BILL – tot ceea ce ştiai despre contabilitate şi gestiune s-a schimbat total cu ajutorul acestui start-up care a creat un program fiabil de gestiune contabilă şi de facturare, care anul acesta pune accentul pe partea de servicii cloud. Soluţia oferită de acesta companie este atât de eficientă încât numărul clienţilor care au utilizează aplicaţia a ajuns deja la 40,000.
- TRANSFER GO – start-up-ul care s-a lansat din cadrul acceleratorului londonez Level 39 este unul dintre cele mai avantajoase soluţii pentru transferul de bani rapid, din orice colţ al lumii, fiind foarte util românilor care muncesc în straintate. Graţie unui sistem rapid, uşor de folosit şi foarte economic, banii sunt expediaţi foarte rapid şi cu cele mai scăzute costuri, ceea ce reprezintă cea mai bună soluţie pentru românii de pretutindeni.
- PLANABLE – campanile de promovare ale unor produse sunt mult mai uşor de conceput, de lansat şi susţinut în social media, datorită acestui start-up care a reuşit să identifice o soluţie inteligentă prin care agenţiile de publicitate beneficiază de un program care le uşurează la maxim activitatea.
Acestea sunt doar câteva dintre start-up-urile care activează în România, fiindcă numărul lor este din ce în ce mai ridicat. Cu siguranţă că, având în vedere talentul nativ al românilor, vor fi din ce în ce mai multe astfel de soluţii inteligente şi care să uşureze existenţa oamenilor sau a afacerilor.