7 sfaturi de gestionare a banilor pentru a-ți îmbunătăți finanțele
Nu ai neapărat nevoie de un loc de muncă mai bine plătit sau sau de un al doilea job pentru a-ți îmbunătăți finanțele. Pentru mulți oameni, o mai bună gestionare a banilor este tot ce este nevoie pentru a-și reduce cheltuielile, pentru a-și îmbunătăți capacitatea de a economisi și de a investi și pentru a atinge obiective financiare care păreau cândva imposibile.
Chiar dacă simți te afli într-un loc mai puțin bun cu banii, există o serie de lucruri pe care le poți face pentru a-ți îmbunătăți situația. Citește cu încredere mai departe! În articolul de astăzi îți prezentăm șapte dintre aceste lucruri cu care poți începe.
Aici la TransferGo vrem să îți facem viața departe de casă cât mai ușoară. Nu doar prin costurile noastre de transfer, care sunt printre cele mai mici pe care le poți avea atunci când transferi bani online și prin siguranța pe care ți-o oferim, dar și prin toate aceste informații pe care le pregătim pentru tine.
1. Pentru a-ți îmbunătăți finanțele, urmărește-ți cheltuielile
Dacă nu știi pe ce și cât cheltui în fiecare lună, există șanse mari să fie loc de îmbunătățire în obiceiurile tale de cheltuieli.
O mai bună gestionare a banilor începe întotdeauna cu conștientizarea cheltuielilor. Folosește un instrument de gestionare a banilor pentru a vedea singur cât cheltui pentru lucruri neesențiale, cum ar fi mesele în oraș, divertismentul și chiar cafeaua zilnică. Odată ce te-ai educat cu privire la aceste obiceiuri, poți lucra la un plan de îmbunătățire.
2. Creează-ți un buget lunar realist
Mai departe, folosește-te de ceea ce ai aflat despre obiceiurile tale de cheltuieli lunare, precum și de câți bani câștigi, pentru a stabili un buget pe care știi că îl poți respecta.
Spre exemplu, nu are rost să-ți faci un buget strict bazat pe schimbări drastice, cum ar fi să nu mai comanzi niciodată mâncare, când în prezent tu comanzi mâncare de patru ori pe săptămână. În schimb, construiește-ți un buget personal care să corespunde modului tău de viața și obiceiurilor tale de cheltuieli.
Ar trebui să vezi un buget ca pe o modalitate de a-ți construi obiceiuri mai bune, cum ar fi gătitul acasă mai des. Cu toate acestea, oferă-ți o șansă realistă de a putea respecta acest budget. Doar așa va da rezultate.
3. Fă economii, chiar dacă e un proces de lungă durată
Crează-ți un fond de urgență de care să te poți folosi atunci când apar evenimente neprevăzute. Chiar dacă contribuțiile la acest fond sunt mici, el te poate feri de situații riscante financiar. De exemplu, te poate scuti de ai fi forțat să împrumuți bani la dobânzi mari sau, eventual, de a nu putea să-ți achiți facturile la timp.
De asemenea, e recomandat să pui bani deoparte regulat într-un fond de urgență pentru a-ți asigura securitatea financiară dacă îți pierzi locul de muncă.
Știm că mutarea într-o altă țară înseamnă multe eforturi.
Înseamnă curajul de a pleca și de a fi departe de cei dragi.
Și tocmai de aceea, te ajută să știi că banii tăi sunt în siguranță.
Ai nevoie să transferi bani simplu, rapid și fără comisioane bancare exagerate în România și nu numai.
4. Plătește facturile la timp în fiecare lună
Plata facturilor la timp este o modalitate ușoară de a-ți gestiona banii înțelept. În plus, ea vine cu beneficii excelente: te ajută nu numai să eviți penalitățile de întârziere la plată, ci și să acorzi prioritate cheltuielilor esențiale.
5. Redu din taxele plătite periodic
Te abonezi la servicii pe care nu le folosești niciodată? Este ușor să uiți de abonamentele lunare la serviciile de streaming sau la aplicațiile mobile care îți taxează contul bancar chiar și atunci când nu le utilizezi în mod regulat.
Examinează-ți cheltuielile pentru astfel de taxe și ia în considerare anularea abonamentelor inutile. În consecință, poți economisi mai mulți bani în fiecare lună.
6. Economisește pentru achiziții mari în numerar
Anumite tipuri de împrumuturi pot fi utile atunci când faci achiziții majore, cum ar fi o casă sau chiar o mașină de care ai nevoie urgent. Dar pentru alte achiziții mari, numerarul este cea mai sigură și mai ieftină opțiune de cumpărare.
Când cumperi în numerar, eviți să generezi dobândă și să creezi o datorie care necesită luni – sau, adesea, ani – pentru a o achita. Între timp, banii economisiți pot sta într-un cont bancar și pot acumula dobândă.
La TransferGo, îți oferim garanția că banii tăi ajung rapid și în siguranță la cei dragi.
Și îți mai oferim ceva. Respectul pentru lupta ta pentru că știm cât Valorezi pentru România!
Descarcă-ți aplicația TransferGo și alătură-te celor peste 3,5 milioane de utilizatori din întreaga lume!
7. Începe un proiect de investiții
Chiar dacă posibilitatea ta de a investi este limitată, contribuțiile mici la conturile de investiții te pot ajuta să folosești banii câștigați pentru a genera mai multe venituri. Ia în considerare, așadar, deschiderea unui cont de pensie sau a unui alt tip de cont de investiții.
Calea către finanțe mai bune începe cu schimbarea propriilor obiceiuri. Este adevarat, unele dintre aceste schimbări vor fi mai ușor de făcut decât altele. Dar dacă rămâi dedicat acestei transformări, vei ajunge să ai abilități grozave de gestionare a banilor. Aceste abilități te vor servi pe tot parcursul vieții. Între timp, vei avea mai mulți bani în buzunar.
Citește și articolul de aici pentru trei idei de reducere cu cel puțin 10% a cheltuielilor totale lunare.
La final, dacă ți-a prins bine articolul și ai aflat ceva folositor din el, dă-l mai departe printr-un share pe Facebook și WhatsApp, sau orice alt mijloc de social media pe care-l folosești.
Spor la bani de la noi de la TransferGo!