3 Principii de bază pentru reducerea cheltuielilor cu mâncarea
Cu toții ne-am întrebat, măcar o dată, dacă nu cheltuim prea mulți bani pe mâncare. Iată ce spune un studiu Eurostat: În 2020, gospodăriile din România s-au situat pe primul loc în Uniunea Europeană la cheltuielile pentru mâncare și băuturi non-alcoolice. Mai departe, datele arată că românii au alocat în 2020 26,4% din cheltuielile totale de consum pentru alimente și băuturi non-alcoolice. În Germania ponderea a fost de 25.6% iar în Franța de 28.3%.
Mulți dintre noi au încercat să își reducă costurile la acest capitol. Citește cu încredere mai departe! În articolul de astăzi punem pe hârtie pașii esențiali pe care îi avem de făcut pentru a ne reduce cheltuielile cu mâncarea.
Aici la TransferGo vrem să îți facem viața departe de casă cât mai ușoară. Nu doar prin costurile noastre de transfer, care sunt printre cele mai mici pe care le poți avea atunci când transferi bani online și prin siguranța pe care ți-o oferim, dar și prin toate aceste informații pe care le pregătim pentru tine.
3 Principii de bază pentru reducerea cheltuielilor cu mâncarea
Există trei principii de bază în administrarea cheltuielilor cu mâncarea. De fapt, acestea sunt trei principii esențiale pentru gestionat orice tip de cheltuieli.
1. Țin evidența cheltuielilor mele cu mâncarea și băuturile non-alcoolice, lună de lună. Știu exact care-mi sunt cheltuielile la acest capitol.
2. Îmi observ obiceiurile la cumpărături.
3. Am un buget lunar pentru cumpăraturile de mâncare și băuturi non-alcoolice.
Obiceiurile la cumpărături
Când vine vorba de obiceiurile la cumpărături, e vorba doar de a te uita cu puțină atenție la următoarele:
– Cumperi pe fugă?
– Cumperi în fiecare zi câte ceva?
– Știi ce ai deja acasă, ca să nu cumperi ce nu ai nevoie?
– Ești atent la prețuri?
– Cumperi cu o listă de cumpărături?
– Ești atent la oferte?
– Cumperi în vrac?
– Te uiți la câți bani se adună, sau „dai cu cardul” la casă?
– Cumperi când îți este foame?
– Mergi la cumpărături când ești obosit?
– Compari prețurile produselor între magazine?
– Cumperi online sau mergi în magazin?
Fiecare dintre acestea îți spune ceva despre ce poți îmbunătăți.
Știm că mutarea într-o altă țară înseamnă multe eforturi.
Înseamnă curajul de a pleca și de a fi departe de cei dragi.
Și tocmai de aceea, te ajută să știi că banii tăi sunt în siguranță.
Ai nevoie să transferi bani simplu, rapid și fără comisioane bancare exagerate în România și nu numai.
Bugetul de cumpărături
Ne întoarcem la principiul numărul 1: Țin evidența cheltuielilor mele cu mâncarea și băuturile non-alcoolice, lună de lună. Știi exact care îți sunt cheltuielile la acest capitol. Cu alte cuvinte, știi pe ce dai banii.
Ce pot să fac mai departe?
Nu numai că știi ce pe dai banii, dar ai observat cum și când cheltuiești. Ce poți face mai departe este să hotărăști de ce ai nevoie cu adevărat, si de ce nu. Așadar, ce-ți asigură o hrană sănătoasă, rămâne pe lista de cumpărături. Ce nu, poate fi eliminat.
Dupa aceea, poți căuta să îți îmbunătățești obiceiurile la cumpărături. Spre exemplu, ajută să ne facem cumpărăturile când suntem odihniți și cu mintea limpede. De asemenea, eset foarte eficace să avem un calculator cu noi. Dă rezultate, mai ales, să avem o listă de cumpărături făcută de acasă și să cumpărăm doar pe este pe ea. Nu în ultimul rând, a cumpăra la oferte este o idee grozavă, la fel cum este și aceea de a compara prețurile produselor între magazine.
Sugestiile de mai sus te vor sprijini să-ți îmbunătățești obiceiurile, unul câte unul.
E important să ai răbdare și să înțelegi că toate acestea se realizează în timp. Esențial este să pui în practică principiile, unul câte unul, și rezultatele nu vor înceta să apară!
La TransferGo, îți oferim garanția că banii tăi ajung rapid și în siguranță la cei dragi.
Și îți mai oferim ceva. Respectul pentru lupta ta pentru că știm cât Valorezi pentru România!
Descarcă-ți aplicația TransferGo și alătură-te celor peste 3,5 milioane de utilizatori din întreaga lume!
Citește și articolul de aici ca să afli ce reprezintă educația financiară și cum îți este cel mai de nădejde prieten la bani!
La final, dacă ți-a prins bine articolul și ai aflat ceva folositor din el, dă-l mai departe printr-un share pe Facebook și WhatsApp, sau orice alt mijloc de social media pe care-l folosești.
Spor la bani de la noi de la TransferGo!
Sursa: Eurostat
Nivelul prețurilor de consum 2020
Cheltuieli ale gospodăriilor pe categorii, Uniunea Europeană, 2020 (% din cheltuielile totale)